Dušan Pekár

Zavrieť navigáciu

Novinky

Dušan Pekár

Čo v skutočnosti znamená slovo “rodina” v politike?

Divider Čo v skutočnosti znamená slovo “rodina” v politike?

15. februára 2016

Keď sa v dnešnej politike ozve slovo rodina, môže to znamenať naozaj rôzne veci – od pomenovania štatistickej jednotky až po predzvesť blížiacej sa vzletnej frázy. V komunálnej politike má toto slovo podobu každodenného úsilia o zabezpečenie spokojného života občanov v mieste ich domova. Tu neplatia žiadne frázy, len boj s obmedzeným rozpočtom za to, aby mesto či obec vytvorilo primerané podmienky pre život svojich občanov.

 

Nový rok sa rozbehol akosi prirýchlo – ešte riadne nedozneli silvestrovské prípitky a už sme pochovali fašiangovú basu. Skorá jar tradične otvára novú kapitolu v mnohých ružinovských rodinách, ktorých ratolesti pôjdu tohto roku prvý raz do škôlky či školy. Tieto mesiace pripravujeme všetko pre deti, ktoré pôjdu v apríli a máji na zápis a spolu s rodičmi okúsia atmosféru nového pôsobiska. Ani si možno neuvedomia, koľko je za tým všetkým práce a úsilia samosprávy, aby tieto školské zariadenia fungovali, ako majú.

 

Po zime ožíva aj klubový život seniorov, ktorí nám mladším smelo môžu byť príkladom svojim zmyslom pre aktívny spoločenský život a komunitu. Patria medzi pravidelných návštevníkov kultúrnych a spoločenských podujatí a ich záujem o verejné veci je príkladný. Veď sa napríklad pozrite na tie naše ružinovské sídliskové predzáhradky ako vďaka nim krásne vyzerajú. Nie všetci starší ľudia majú rodiny, ktoré by im pomohli, preto sa aj v našej mestskej časti snažíme pomôcť, ako sa dá.

 

Ako sami vidíte, ani búrlivá volebná kampaň nezastaví reálny život a slovo rodina má v reálnom živote celkom konkrétny význam vo vzťahu k politike. Odporúčal by som každému adeptovi na poslanecké kreslo v parlamente podobne ako ja absolvovať aspoň pár rokov v komunálnej politike, aby nestratili kontakt s reálnym životom a povedomie o tom, čo je ich prvoradá úloha v parlamentných laviciach.

 

                                                                                                                                                                                                                                                        Dušan Pekár


Zanechajte komentár

Pridajte komentár ako prvý


wpDiscuz